O nas

Folks  to restauracja, w której  z pasją gotujemy wyłącznie ze świeżych produktów, dostarczanych przez lokalnych dostawców.

Aby stworzyć gotowe posiłki , nasi kucharze używają wyłącznie świeżych składników, zestawiając je w pyszne i aromatyczne dania oparte na sezonowych produktach, przełamane nową formą podania.

Gotujemy bez  glutaminianu sodu i polepszaczy smaku. Uprawiamy warzywa bez środków ochrony roślin.

Od lutego 2013 posiadamy certyfikat Menu bez glutenu Polskiego Towarzystwa Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej jako jedyna restauracja we Wrocławiu

Nasze Menu przygotowywane jest metodą SOUS  VIDE, dzięki czemu potrawy są soczyste, aromatyczne i zachowują swoje bogactwo witamin.

 

 

Wiosna w Folks

Wiosna w Folks

 

Lokalne jest lepsze

 

Lokalnie produkowana żywność jest gwarantem  naturalności , bogactwa w naturalne witaminy i minerały,  wolna od GMO, konserwantów, herbicydów, sztucznych nawozów, które przedłużają trwałość jedzenia.

Naturalne produkty mają lepszy , bardziej intensywny smak i zapach, a potrawy z nich  zawsze smakują bardziej i są zdrowsze.