O nas
Folks to restauracja, w której z pasją gotujemy wyłącznie ze świeżych produktów, dostarczanych przez lokalnych dostawców.
Aby stworzyć gotowe posiłki , nasi kucharze używają wyłącznie świeżych składników, zestawiając je w pyszne i aromatyczne dania oparte na sezonowych produktach, przełamane nową formą podania.
Gotujemy bez glutaminianu sodu i polepszaczy smaku. Uprawiamy warzywa bez środków ochrony roślin.
Od lutego 2013 posiadamy certyfikat Menu bez glutenu Polskiego Towarzystwa Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej jako jedyna restauracja we Wrocławiu
Nasze Menu przygotowywane jest metodą SOUS VIDE, dzięki czemu potrawy są soczyste, aromatyczne i zachowują swoje bogactwo witamin.
Lokalne jest lepsze
Lokalnie produkowana żywność jest gwarantem naturalności , bogactwa w naturalne witaminy i minerały, wolna od GMO, konserwantów, herbicydów, sztucznych nawozów, które przedłużają trwałość jedzenia.
Naturalne produkty mają lepszy , bardziej intensywny smak i zapach, a potrawy z nich zawsze smakują bardziej i są zdrowsze.