Menu sezonowe

 

Na początek

 Bulion-  pieczone ziemniaki, puree ziemniaczane, chrupiący                   boczek, grzyby 16 PLN
Tatar wołowy- tatar pikle, domowy majonez lubczykowy,żółtko pieczywo nordyckie
18 PLN
 Risotto- risotto buraczone, groszek z twarogu, ” sezamki” 16 PLN
 

 

Sałatki

Sałatka Cezar - sałata rzymska z kurczakiem , sardele, grzanki, ser dojrzewający 24 PLN
Sałatka z kompresowanych buraków - kompresowane buraki z pomarańczą , wędzony pstrąg, ser kozi 26 PLN
Mieszane sałaty z wołowiną- sałaty z wołowiną i warzywami, dresing chrzanowy, wytrawny chrust 26 PLN
Deska serów dolnośląskich 35  PLN

 

Dania  główne ( wszystkie składniki przygotowywane metodą  sous vide )

 Filet z kurczaka (sous vide)- kurczak,smażona kapusta włoska, puree ziemniaczane z gorczycą, sos pieczeniowy 29 PLN
Mostek wołowy 48h ( sous vide )- mostek wołowy, pierogi z grzybami, pieczona szarlotka, sos pieczeniowy
42 PLN
 Noga z kaczki ( confit )-  kaczka, gofr belgijski, fondant z selera, wytrawny sos z wiśnią 39 PLN
 Dorada po marokańśku - dorada, sałatka z czarnej soczewicy z warzywami, kiszona cytryna 39 PLN
 Makaron- makaron szpinakowy z serem ślubowskim, pomidorami confit i śieżymi ziołami 21 PLN
 Folks burger  -ciasto ziemniaczane lub bułka przełożone kotletem wołowym z domowym sosem remuland, chatney z czerwonej cebuli, frytki 24 PLN

 

Dodatki do dań
Frytki, mały mix sałat z olejem rzepakowymi prażonymi pestkami, puree ziemniaczane, ryż, pieczone warzywa, sałatka coleslaw, sos remulad 5 PLN
  

Menu dla dzieci

Makaron – makaron własnej produkcji z sosem pomidorowym 10 PLN
Pałeczki z kurczaka- kurczak, grillowany pomidor, frytki 10 PLN
Naleśnik z serem - ser z Międzyborza z owocami i czekoladą 10 PLN