Menu bez glutenu

Menu bez glutenu w Folks

Menu bez glutenu w Folks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapraszamy wszystkich, którzy praktykują dietę bezglutenową  do  kuchni Folks.

 

 

Na początek

 Gravalax - marynowany łosoś, jajko kury zielononóżki, galaretka buraczana, mus koperkowy 24 PLN
 Terrina z kurczaka- kurczak w konfiturze z suszonych owoców, w 18 PLN
 Risitto  – risotto z karmelizowanym topinamburem, orzeszki ziemne, chipsy serowe 16 PLN

 

Sałatki

Sałatka Cezar - sałata rzymska z kurczakiem , sardele, ser dojrzewający 24 PLN
Sałatka z kompresowanych buraków - kompresowane buraki z pomarańczą , wędzony pstrąg, ser kozi 26 PLN
Mieszane sałaty z wołowiną- sałaty z wołowiną i warzywami, dresing chrzanowy 26 PLN
Deska serów dolnośląskich 35  PLN

 

Dania  główne ( wszystkie składniki przygotowywane metodą  sous vide )

 Filet z kurczaka (sous vide)- kurczak,smażona kapusta rzymska, krem z pieczonego czosnku, kasza jaglana 32 PLN
Mostek wołowy 48h ( sous vide )- mostek wołowy, kremowe puree ziemniaczane z gorczycą, krążki cebulowe, sos pieczeniowy z grzybami
39 PLN
 Noga z kaczki ( confit )-  kaczka, pieczone warzywa korzeniowe, chutney z żurawiny, sos pieczeniowy z kumkwatami 42 PLN
 Karp milicki - podwędzany karp na sianie z kapustą zasmażaną z grochem i grzybami 31 PLN
 
 Folks burger  -ciasto ziemniaczane przełożone kotletem wołowym z domowym sosem remuland, salsa pomidorowa, warzywne pikle, frytki 29 PLN

 

Dodatki do dań

Frytki, mały mix sałat z olejem rzepakowymi prażonymi pestkami, puree ziemniaczane, ryż, pieczone warzywa, sałatka coleslaw, sos remulad 5 PLN

 

Menu dla dzieci

Pałeczki z kurczaka- kurczak, grillowany pomidor, frytki 10 PLN
Jabłka w cieście - jabłko, ciasto z mąki kukurydzianej 10 PLN

Codziennie od godziny 12- 17 zapraszamy na dania lunchowe,

Podczas zamawiania dania bezglutenowego w restauracji Folks, a także innych restauracji uczestniczących w Programie MENU BEZ GLUTENU

prosimy zawsze zgłaszać kelnerowi przed złożeniem zamówienia, że jest się na diecie bezglutenowej.

Budzi to dodatkową czujność nie tylko kelnera – taka informacja jest przekazywana kucharzowi, dzięki czemu wie, że przy przygotowaniu dania należy dołożyć jak największej staranności